سرور تیغه ای چرا توسط شرکت اچ پی تولید شد ؟

فرض کنید نیاز به خرید سرور HP دارید که در آن سازمان به ۱۶ سرور HPE ProLiant DL380 GEN 10 احتیاج هست و  روی هر کدام سرویس یا خدمات خاصی را می خواهید انجام دهید، به صورت معمول و با توجه به اینکه این سرور اچ پی دو یونیت فضا را در رک اشغال می کند شما به ۳۲ یونیت فضا در رک احتیاج دارید که این فضا را یا خودتان دیتاسنتر دارید یا باید از شرکتهای خدماتی این فضا را اجاره کنید.

از طرفی هر سرور دو پاور به صورت Redundant داشته، در نتیجه ۳۲ کابل برق و پریز احتیاج دارید تا این سرورها را روشن کنید.

از طرف دیگر و با توجه به اینکه هر سرور ۴ پورت شبکه دارد ۹۰ کابل شبکه و ۹۰ پورت سوییچ احتیاج است تا ارتباطات لازم به صورت کامل برقرار شود.

همچنین برای راه اندازی هر یک از این سرورها (نصب سیستم عامل، Raid بندی و …) حداقل ۳ ساعت زمان لازم است که در نتیجه حدود ۶ روز کاری باید به یک کارشناس هزینه پرداخت شود تا این سرورها را کانفیگ کند.حال در نظر بگیرید یک شرکت ۱۰۰ یا ۵۰۰ یا ۱۰۰۰ سرور احتیاج داشته باشد؛ این اعداد به چه میزان زیاد می شود؟

Blade Server HP

کمپانی HPE برای این مشکلات و راه حلی (Solution) که برای آن ارائه کرد سیستم های Blade را تولید کرد. Bladesystem های اچ پی در واقع یک BOX بزرگ به اندازه ۱۰ یونیت است و ۱۶ سرور به صورت تیغه ای در آن قرار می گیرد که هر کدام می تواند کار یک سرور HPE DL380 G10 را انجام دهند.

به Box این سیستم Blade Enclosure گفته می شود.

در Blade Enclosure سرورها، سوییچ ها، کابل کاشی ها، ۶ منبع تغذیه و دیگر سخت افزار وجود دارد که به کل این مجموعه Blade system گفته می شود. پس در واقع می توان گفت که Bladesystem مجموعه ای از سخت افزار است که فضای کمی اشغال کرده و در این فضای کم تعداد زیادی سرور می توان قرار داد.

در تصویر زیر شکل ظاهری Bladesystem نمایش داده شده است:

 

سرور تیغه ای

خرید سرور تیغه ای HP از شرکت آرسس

در قسمت جلویی Bladesystem سرور ها و در قسمت پشتی همانطور که در شکل زیر مشخص است سوییچ ها و پاور ها قرار دارند، داخل این سیستم سخت افزاری یک مادربرد وجود دارد که سرورها و سوییچ ها را به یکدیگر متصل می کند، به این مادربرد به اصطلاح Midplane گفته می شود.

 

بلید سرور

قیمت بلید سرور HP

 

 

معرفی اجزای مختلف یک Bladesystem

 

مطالعه بیشتر : بررسی نکات مهم هنگام خرید سرور اچ پی + فیلم آموزشی

 

اجزای پنل جلویی سرور های تیغه ای (Bladesystem):

همانطور که پیش تر گفته شد اولین جزء یک بلید سیستم Blade Enclosure است که دارای دو مدل C7000 و C3000 است. در Blade Enclosure C7000 10 یونیت فضا اشغال می شود و تا حداکثر ۱۶ سرور در آن قرار می گیرد اما در Blade Enclosure C3000 که فضای کمتری اشغال می کند تا حداکثر ۸ سرور می توانیم روی آن داشته باشیم. جزء بعدی این دستگاه خوده سرورها می باشند؛

دو مدل سرور داریم که می توانیم روی Blade System ها قرار دهیم، سرور های Half-Height و سرور های Full-Height که در واقع هر دو سرور half-height به اندازه یک سرور full-height فضا اشغال می کند.

سرورهای بلید سیستم اچ پی با BL شروع می شوند که دارای دو مدل هستند: سرور BL460 G9/10 که دو سوکت پردازنده دارد و معادل DL380 G10 عمل می کند و یک سرور Half-Height به حساب می آید و سرور BL660 G9 که ۴ پردازنده داشته و معادل DL580 G9 عمل می کند و یک سرور Full-Height به حساب می آید.

البته در نسل دهم سرورهای اچ پی دیگر سرور BL660 تولید نمی شود و فقط BL460 را در این نسل داریم.

نکته دیگر این است که اگر در بلید انکلوژر  C7000 از سرور BL460 استفاده شود تا ۱۶ سرور و اگر از سرور BL660 استفاده شود تا ۸ سرور می توانیم روی آن قرار دهیم.

در C3000 نیز در صورت استفاده از سرورهای Half-Height می توانیم تا ۸ سرور و در صورت استفاده از سرورهای Full-Height می توانیم تا ۴ سرور روی آن داشته باشیم. در تصویر زیر Blade Enclosure C7000/C3000 نمایش داده شده است:

سرورهای تیغه ای

سرورهای تیغه ای اچ پی

 

یکی دیگر از اجزای سرور تیغه ای اچ پی، Insight Display می باشد که در پنل جلویی سرور با صفحه نمایش سبز در بین پاور ها قرار دارد. کار Insight Display نمایش سلامت کلی Bladesystem و سخت افزار درون آن می باشد.

رنگ سبز نشان دهنده سلامت کامل سخت افزار این سیستم است و اگر مشکلی در سیستم وجود داشته باشد این صفحه به رنگ نارنجی یا قرمز در می آید. ضمن اینکه می توانیم تنظیمات اولیه دستگاه را از طریق انجام Insight Display دهیم.

دیگر اجزای بلید سیستم ها، پاور ها هستند؛ ۶ پاور تا ۲۶۵۰ وات می توان روی این سیستم قرار داد.

اجزای پنل پشتی Bladesystem اچ پی:

در پنل پشتی این سیستم ها ابتدا سوییچ ها قرار دارند؛ در Blade Enclosure C7000 هشت سوییچ و در C3000 چهار سوییچ قرار دارد که ارتباطات بین سرورها را مدیریت می کنند. به سوییچ های بلید سیستم به اصطلاح Interconnect گفته می شود.

دیگر اجزای پنل پشتی سیستم دو ماژول OA مخفف On-board Administrator وجود دارد. برای مدیریت و راه اندازی و اتصال به Blade system ها از OA استفاده می کنیم. وجود دو عدد از این ماژول ویژگی افزونگی یا Redundancy را در آن ایجاد کرده است.

<<< به این مطلب امتیاز دهید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *