رم چی

افراد زیادی با دسته بندی RAM ها آشنایی دارند و می دانند رم چیست. در این مقاله سعی داریم برای کسانی که اطلاعات کافی از رم ندارند، کلیاتی از رم را تشریح دهیم. مطالب مربوط به رم را در چند بخش و در سطوح مختلف جمع اوری کردیم، با شما همراهیم تا بهترین انتخاب در زمینه انتخاب  رم را داشته باشید.

تعریف رم چیست به زبان ساده!

باید گفت RAM همان حافظه تصادفی سخت افزار رایانه و یا سرور است که به طور موقت اطلاعات را ذخیره می­کند. اطلاعات ذخیره شده در RAM سرور و یا رایانه­ی روشن و در حال استفاده در هر زمان و به هر ترتیب قابل نوشتن و خوانددن است.
و رمی که سرعت بالاتری دارد به طور طبیعی در هنگام پردازش داده­ها عملکرد بهتری خواهد داشت. هنگامی که سخت افزار (رایانه یا سرور) به اطلاعات نیاز دارد و آنها را در حافظه RAM پیدا نمی­کند، سپس دیسک سخت را برای بازیابی داده­ها امتحان می­کند که این روند بسیار کند تری دارد.

بسیاری از رایانه ها یا سرورها که احساس کندی می­کنند، می­توانند با افزودن RAM  بیشتر یا تغییر RAM با ظرفیت بالاتر و تغییر باس آن، عملکرد سخت افزار خود را تا حد زیادی بهبود دهند. به عنوان مثال RAM با ظرفیت ۲GB   DDR2 800 با حافظه RAM 2GB     DDR3 1333 یکی نیست. و درک انواع رم ها مهم است، چون برخی از سخت افزار­ها انواع خاصی از رم را ساپورت می کنند.

انواع رم ها کدام اند و برچه اساسی دسته بندی می­شوند ؟

RAM ها به دو نوع اصلی تقسیم می­شوند:

  1. رم استاتیک (static RAM )
  2. رم دینامیکی (Dynamic RAM )

در استاتیک RAM دیتا در سلول های شش ترانزیستوری ذخیره می­شوند.
در نوع رم دینامیکی، می­توان هر بیت از داده را در یک ترانزیستور جداگانه ذخیره کرد. استفاده از DRAM ها هرچند ثانیه یک بار برق  برای نگه داری اطلاعات تازه سازی می­شود.

انواع DRAM ها :

 

  • SIMM
    ماژول های SIMM از اواخر دهه ۱۹۸۰ تا ۱۹۹۰ به طور گسترده­ای مورد استفاده قرار می­گرفتتند و اکنون منسوخ شده­اند. آنها معمولا دارای گذرگاه ۳۲ بیتی بوده و در دو نوع فیزیکی ۳۰ و ۷۰ در دسترس بودند.
  • DIMM
  • ماژول های حافظه فعلی دارای DIMM هستند که دارای یک رابط ۱۶۸ پین بوده و از گذرگاه داده ۶۴ بیتی پشتیبانی می­کند.

انواع DRAM ها :

 DDR نسل بعدی رم ها پس از نسل SDRAM ها بوده و در سال ۲۰۰۰  معرفی شد. و پهنای باند و سرعت بهتری از مدل های سری قبلی خود دارد. DDR در هر دو لبه سیگنال (لبه افزایش و لبه افت سیگنال ) داده را به پردازنده منتقل می­کند.

DDR2 : Double Data Rate 2 Synchronous Dynamic ، که به طور اختصاری با عنوان DDR2 SDRAM شناخته می­شود، در سال ۲۰۰۳ معرفی شد و به دلیل بهبود سیگنال گذرگاه، داده های خارجی دو برابر سریعتر از DDR کار می­کند.DDR2  با همان سرعت کلاک داخلی DDR کار می­کند، با این حال به دلیل بهبود سیگنال ورودی / خروجی، سرعت انتقال سریع تر است .
– DDR3 : در سال ۲۰۰۷، DDR3 باعث کاهش مصرف برق تقریبا ۴۰ درصد در مقایسه با DDR2  شد،

RAM  های DDR3 سومین نسل از RAM های SDRAM(Synchronous Dynamic Random Access Memory) شناخته شده است.

تفاوت فیزیکی رم ها :

از لحاظ فیزیکی ماژول های DDR4  مشابه ماژول RAM DDR3 است، با این حال DDR4 دارای ۲۸۸ پین است در حالیکه DDR3 دادای ۲۴۰ پین است.
RAM های DDR4 ولتاژ کمتری استفاده می­کند و هزینه بیشتری دارد:
 ماژول های DDR4 از لحاظ صرفه جویی در انرژی بهینه ترند. ماژول DDR4 با کاهش مصرف انرژی پاور یک ذخیره انرژی قابل توجهی را برای پاور به همراه دارد و همچنین سرعت بالاتری را ارائه می­دهد و نیاز به هیچگونه خنک کننده­ای ندارد.

 

مطلب پیشنهادی : نکاتی کلیدی و رایگان برای خرید سرور اچ پی 


انتقال دیتای سریعتر :

جدیدترین ماژول های DDR4  برای کاربردهای صنعتی و embedded سیستم ها استفاده می­شود که دیتا را با سرعت بالایی همچونMT/S  ۳۲۰۰ انتقال می­دهد.جدیدیترین DDR4 صنعتی رائه شده از ATP ،داده­ها را حدود ۷۰ درصد سریعتر از DDR3-1866 که یکی از نسخه های سریع DDR3 موجود در بازار است انتقال می­دهد.

ظرفیت انتقال دیتای بیشتر :
DIMM از ۲GB تا ۱۲۸GB حجم را ساپورت می­کنند که یک جهش بزرگ از ۵۱۲MB DDR3 به ظرفیت ۳۲GB است.

<<< به این مطلب امتیاز دهید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *