پورت SFP به چه معناست و چه کاربردی دارد!
در سرور اچ پی، پورت SFP نوعی اسلات (شکاف) است، که جهت ارسال اطلاعات در سرورها و تجهیزات شبکه دیگر تعبیه شده است. به بیان دیگر این پورت جایگاهی است که می تواند ارتباطات میان سوییچ ها، روترها و سرورها را برقرار کند. این قطعه سخت افزاری به صورت جداگانه تعبیه شده است که شرکت ها بر اساس نیاز خود با سرعت و پروتکل های متفاوت آنها را خریداری کنند.
ماژول SFP
در واقع همان فرستنده و گیرنده SFP است که به این نام معروف شده است و قطعه ای فلزی با اندازه ی کوچک است که به وسیله ی کابل قابلیت انتقال اطلاعات را داراست.
روی چه دستگاه هایی قرار می گیرد؟
پورت SFP روی انواع دستگاه هایی که به شبکه مربوط می شود، می تواند سوار شود.(مثل سوئیچ، روتر، سرور یا کارت شبکه)
سوییچ های مورد استفاده در شبکه های بزرگ که به آن ها سوئیچ های SFP نیز گفته می شود، حداقل دو پورت SFP را شامل می شوند.
چگونه کار می کند؟
هنگامی که در شبکه فاصله بین دو دستگاه زیاد باشد، می توان با اتصال پورت SFP و کابل به دستگاه ها و از طریق فرستنده و گیرنده (transceiver) اطلاعات را منتقل نمود. به بیان دیگر پورت ترنسیور SFP امکان انتقال اطلاعات از فواصل طولانی را ممکن می کند.
برای چه کاری استفاده می شود؟
همانطور که در بالا اشاره شد پورت های SFP و ماژول های مرتبط با آن برای انتقال اطلاعاتی که در فواصل دور قرار دارند استفاده می شوند. سرعت انتقال اطلاعات با این پورت ها نیز بسیار بالاست.(همچنین به علت سرعت بالا و برای آسان تر شدن ارتباطات اینترنتی نیز مورد استفاده است.) از پورتSFP برای اتصال سوئیچ های گیگابیتی به یکدیگر نیز استفاده می شود که باعث افزایش کارآیی و عملکرد شبکه می شود.
همچنین در جاهایی که نیازمند اتصال دستگاه های زیادی (با کابل) به شبکه است و همچنین منطقه ی وسیعی را شامل می شود، میتواتد مورد استفاده قرار بگیرد. (مانند ارگان های نظامی، تجاری و صنعتی)؛ همچنین این پورت از سرعت و امنیت بالایی نیز برخوردار است.
حداکثر فاصله بین دو دستگاه در شبکه که پورت SFP روی آن قرار می گیرد، چقدر است؟
حداکثر فاصله دو دستگاه که از طریق پورت SFP ارتباط دارند وابسته به سرعت انتقال داده ماژول SFP است که همین عامل تعیین کننده نوع کابل برای اتصال است.
آیا این پورت از فیبر نوری یا کابل مسی استفاده می کند؟
پورت SFP قابلیت اتصال فیبر نوری و کابل مسی را نیز داراست. استفاده از فیبر نوری یا کابل مسی مشروط به این است که ترنسیور (گیرنده فرستنده) برای انتقال اطلاعات ازSFP پشتیبانی کند.
مثلا در شبکه ای که برای انتقال اطلاعات به سرعت ۱ گیگابیت بر ثانیه نیاز دارد و فاصله آن ها ۱۰۰ متر یا کمتر است، کابل های Cat 6 Ethernet به همراه پورت SFP انتخاب مناسبی هستند. از آنجا که کابل Cat 6 دارای سرعت انتقال ۱ گیگابیت بر ثانیه هستند و پورت های قدیمی SFP نیز قابلیت انتقال اطلاعات را با همین سرعت دارند (۱ گیگابیت بر ثانیه)، پس این دو با یکدیگر هماهنگ بوده و برای انتقال داده های کم حجم مفید هستند.
برای انتقال اطلاعات با سرعت بالاتر ترنسیور SFP+ یا QSFP+ با فیبرنوری انتخاب مناسبی هستند.(با این کار، اتصال بیش از ۱۰۰ متر بدون اختلال صورت می گیرد.)
نتیجه گیری:
این پورت نقش مهمی برای انتقال اطلاعات با سرعت بالا و در جاهایی که نیازمند کابل هستند، به ویژه در محل هایی که شبکه گسترده ای دارند، ایفا می کنند. پس هدف اصلی پورت های SFP ، اتصال با کابل ،امن و پر سرعت اینترنت بین دو دستگاه است که این اتصال به وسیله ی فیبر نوری یا کابل های مسی موجود در شبکه، صورت می گیرد.
بدون دیدگاه