dns

DNS سرور چیست ؟ وظیفه و نقش DNS در شبکه اینترنت چگونه است ؟

در این مقاله به بررسی مفهوم DNS و چگونگی عملکرد آن می پردازیم .

به عنوان مثال شما یک سایتی را در مرورگر خودتان جستجو میکنید ، این مرورگر ، درخواستی را به یک نوع سرور خاص ارسال میکند و از آن سوال میکند که IP این دامنه سرچ شده چیست؟

این سرور های خاص که نام آن در دنیا به نام DNS شهرت پیدا کرده است وظیفه پاسخ دادن به این سوالات را دارند.

حالا که متوجه شدید بصورت کلی DNS SERVER چیست ادامه مطلب را دنبال کنید تا با نقش دی ان اس سرور و چرایی استفاده از آن آشنا شوید .

چرا از DNS سرور استفاده میکنیم؟

در اصل اقدامی که این سرور ها انجام میدهند این است که نام دامنه را از مرورگر شما میگیرند و آی پی ای که مختص به آن هست را به عنوان پاسخ به مرورگر ارسال میکند. در ادامه مرورگر متوجه آن میشود که آدرس دامنه ای که شما تایپ کردید از طریق کدام IP قابل دسترس است و در نتیجه سایتی که شما میخواستین به شما نمایش داده میشود.

مثلا یک کتابخانه بزرگ در سطح جهانی را در نظر بگیرید ،یک کتابخانه در سطح جهانی که آدرس همه سایت ها همراه با آی پی آن ها در آن وجود دارد. این سرور ها را میتوان به عنوان همان کتابخانه در نظر گرفت.

dns server چیست

وظیفه و نقش DNS

یکی از مهمترین کارایی های DNS سرور ها این است که کاربران مجبور نیستند IP های طولانی و پیچیده ای مانند ۲۱۸.۵۶.۱۱۸.۲۰۶ را حفظ کنند تا به یک سایت دست پیدا کنند ، فقط کافی است که آدرس سایتی مثل  Arsessnetwork.com را به خاطرشان بسپارند.

DNS مخفف کلمه Domain Name Resolution است ، همچنین این فرآیندی که نام دامنه به آی پی آدرسی که دارد تبدیل شود ، نیاز به چندین سرور دارد که مهترین آن دی ان اس سرور اولیه است که آن را Primary Dns Server به این اسم هم میشناسند.

 

پیشنهاد مطالعه : سرور چیست+پادکست و فیلم آموزش اجزای سرور

 

DNS Server اولیه 

درخواستی که شما ارسال میکنید اول از همه به دی ان اس سرور اولیه میرسد. اگر آی پی دامنه درخواستی شما در این سرور باشد به مرورگر جواب میدهد.

اگر در این سرور به هر دلیلی اطلاعاتی که خواستید جواب نداد ، مرورگر درخواستش را به یک سرور ثانویه ارسال میکند ، این سرور ها معمولا یک کپی از آخرین اطلاعات سرور اولیه میباشد. بنابر این به جای سرور اولیه سرور دوم آی پی را پیدا کرده و به مرور گر شما ارسال میکند.

در هر صورت همه DNS SERVER ها فایل هایی دارند به نام Zone File که اطلاعات دامنه ها همراه با آی پی های آنها در آن موجود است . این سرور ها باید از این فایل ها برای پیدا کردن درخواست مرورگر شما استفاده کنند.

سخت افزار سرور مورد استفاده DNS

DNS SERVER ها را روی سرور های اختصاصی راه اندازی میکنند ولی در یکسری سازمان های کوچک که دی ان اس سرور های داخلی میخواهند را میتوان از سرور های مجازی نیز استفاده کرد.

این کار را میتوان از راه مجازی سازی آن سرور اختصاصی ایجاد کرد یعنی ایجاد یک سرور مجازی بر روی سرور اختصاصی و سرویس دی ان اس را روی آن راه اندازی میکنند .

ضمناً سیستم عامل این دی ان سرور ها هم لینوکس میباشد.

 

اگر DNS پاسخ نداد چه اقدامی کنیم؟

آیا تابحال برایتان این مشکل پیش آمده که آدرس سایتی را در مرورگر خود تایپ میکنید ولی با خطای ماننند : “DNS server isn’t responding روبرو میشوید؟
اگر جوابتان بلی هست ، این یعنی دی ان اس سرور جواب شما را نداده است. خب در اینجا دلایل مختلفی میتواند وجود داشته باشد که آن دی اس سرور نتوانسته است فرآیند ترجمه را کامل کند.

مثلا ممکن است مشکل از اتصال اینترنت یا تنظیمات DNS باشد. ممکن است مرورگر قدیمی باشد یا حتی مشکل از سرور اصلی باشد که شاید برق آن قطع شده باشد.

راه های حل کردن این نوع خطا :

  • مرورگرتان را عوض کنید و از یک مرورگر دیگر امتحان کنید.
  • فایروال سیتمتان را به طور موقت قطع نمایید.
  • مودم اینترنت را یکبار خاموش و روشن کنید.
  • Cash دی ان اس را خالی کنید.

دی ان سرور چیست

چند تا از بهترین های DNS

زمانی که شما از هر شرکتی اینترنت خریداری میکنید ، آن شرکت خودش DNS SERVER را برای شما انتخاب میکند و کاربران هم معمولا از همان سرور ها که از قبل تعیین شده استفاده میکنند اما دی ان اس سرور هایی با سرعت بالاتر و حتی امن تر هم وجود دارد.

 

به عنوان مثال :

  • Cloud flare DNS مانند ۱.۱.۱.۱
  •  Google مانند ۸.۸.۸.۸
  •  Open DNS مانند ۲۰۸.۶۷.۲۲۰.۲۲۰
  •  Quad9 مانند ۹.۹.۹.۹
  •  Comodo مانند ۸.۲۶.۵۶.۲۶
  •  Publicdns مانند ۶۴.۶.۶۴.۶

 

شما میتوانید این دی ان اس سرور ها را بر روی سیستمان تنظیم کنید و از این ها استفاده نمایید.

 

در این مقاله سعی کردیم بصورت کاملا ساده و قابل فهم معنی DNS Server چیست را برای شما شرح دهیم و امیدواریم برایتان آموزنده بوده باشد .

 

در صورتی که نیاز به اطلاعات بیشتر در خصوص دی ان اس سرور یا سوالی در این زمینه دارید در پایین همین صفحه برایمان کامنت بگذارید تا پاسخ آن توسط کارشناسان ما داده شود.

<<< به این مطلب امتیاز دهید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *