حافظه SSD Read Intensive چیست و چه ویژگی هایی دارد ؟

حافظه SSD های Read Intensive ابزاری برای ذخیره سازی یا حافظه پنهان است و در برنامه هایی که تقریبا نیازی به نوشتن اطلاعات ندارند مورد استفاده قرار می گیرد.

هارد SSD Read Intensive از فلش مموری های NAND  پشتیبانی کرده و تحمل پذیری (Endurance) آن ها کمتر از SSD هایی است که برای نوشتن( SSD هایWrite Intensive ) استفاده می‌ شوند.

 از SSD های READ INTENSIVE در فرایند هایی همچون پردازش تراکنش آنلاین، محاسبات با کارایی بالا (HPC) و انبار داده‌ ها اشاره کرد.

چنانچه عملیات نوشتن در این حافظه ها بیش از حد شود، موجب فرسوده شدن و خرابی فلش NAND آنها می ‌شود.

به همین جهت تولید کنندگان حافظه های SSD، برای افزایش تحمل پذیری در SSD های Write Intensive  ، از حافظه های با قابلیت اطمینان و پردازش بالاتر از جمله NAND flash ، Overprovision flash و یا الگوریتم‌ های مخصوص به خود استفاده میکنند.

سازندگان هارد برای ساخت حافظه های SSD ، سطوح مختلف تحمل پذیری را طراحی کرده و  ارائه می دهند و انواع SSD را ، هم برای حافظه های Read Intensive وهم Write Intensive و یا ترکیبی از هر دو را در نظر می ‌گیرند.

حافظه SSD Read Intensive

حافظه SSD Read Intensive

عملکرد حافظه SSD READ INTENSIVE

مثلا یک حافظه Read Intensive میتواند در یک روز تنها از یک تا سه عملیات DWPD(پر و خالی شدن کل حافظه)  انجام دهند؛ اما ظرفیت حافظه های Write Intensive بیشتر است و در یک روز میتوانند بیش از ۲۵ عملیات DWPD را انجام دهند.

البته در SSD های Write Intensive  ظرفیت های خیلی بالا یافت نمیشود، چرا که درصد زیادی ازظرفیت NAND flash، برای جبران کردن پتانسیل تراشه های فرسوده شده یا معیوب مورد استفاده قرار می گیرد.

 

مطالعه بیشتر : بررسی تخصصی حافظه های SSD+آموزش نحوه کارکرد آن ها

 

فلش مموری های NAND  استفاده شده در حافظه SSD Read Intensive معمولا قیمت پایینی دارند .

مثل  multilevel cell (MLC)و  .triple-level cell (TLC) در مقابل SSD های Write Intensive  از فلش مموری هایی که تحمل پذیری بیشتری نسبت به MLC و TLC دارند و از نوع  enterprise MLC (eMLC)یا single-level cell (SLC) هستند.

سیستم های ذخیره سازی که از MLC هایی با قیمت پایین برای استفاده از حجم کار یک حافظه Write Intensive استفاده می‌ کنند از الگوریتم‌ هایی خاص و روش ‌های متفاوتی برای مدیریت تحمل پذیری بهره می برند.

 

ویژگی هارد SSD Read Intensive :

قدرت تحمل پذیری و پردازش این نوع هارد ها ۱ ،  خواندن تصادفی( IOPS)  آنها حدود ۲۰۰K  و نوشتن تصادفی نیز در حدود ۳۵K می باشد. بسیاری از درایو های RI می توانند به اندازه یک درایو Mixed Use (ترکیب READ INTENSIVEو WRITE INTENSIVE) کار کنند.

 

نتیجه:

درایوهای حالت جامد یا همان SSD ها شامل سه مدل Read Intensive (RI) ، Write Intensive (WI)  و Mixed Use (MU)  می شوند که معمولا سازمان ها و کسب و کار ها با توجه به نیاز خود آنها را انتخاب می کنند.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *