تاریخچه ای از شرکت HP
کمپانی اچ پی یک کمپانی چند ملیتی در حوزه IT می باشد که در شهر Palo Alto در ایالت California قرار دارد. شرکت HP تولید کننده سرور، استوریج و دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات، چاپگرها، نرم افزارهای تحت شبکه، چاپگرها، سوییچ و سن سوییچ و بسیاری از محصولات در حوزه فناوری اطلاعات می باشد.
شرکت اچ پی محصولاتENTERPRISE خود را تحت برند HPE (مخفف کلمه Hewlett Packard Enterprise) به بازار عرضه کرده که شامل محصولاتی چون سرورها، استوریج ها و دیگر محصولات هستند.
معرفی سرورهای نسل ۱۰ اچ پی (HPE G10 Servers)
شرکت اچ پی محصولات نسل دهم خود را از سال ۲۰۱۷ با قابلیت های بسیار بالاتر و انعطاف پذیرتر از نسل های قبل به بازار معرفی کرد. یکی از مهمترین قابلیت های این نسل نسبت به سرور های G9 امنیت بالاتر با استفاده از نرم افزاری به نام Digitally Signed می باشد؛ امضای دیجیتال در هاردهای این نسل و Firmware سرورها استفاده شده که کار اصلی آن جلوگیری از خراب شدن ناگهانی قطعات و ورود غیرقانونی (هک) آنها است. سرورهای نسل دهم اچ پی با پشتیبانی از رم ها با سرعت انتقال داده تا ۲۹۳۳MT/s و پردازنده ها تا ۲۸ هسته فیزیکی در هر سوکت و همچنین هاردهای قدرتمند سرعت و امنیت بالایی را به کاربران خود هدیه کرده است.
معرفی سرورهای نسل ۹ اچ پی (HPE G9 Servers)
سرور های نسل ۹ کمپانی اچ پی تا ۲۲ هسته فیزیکی در هر سوکت پردازنده و رم های با سرعت انتقال داده ۲۴۰۰MT/s ساپورت میکند که در مقایسه با نسل دهم کمی ضعیف تر به نظر میرسد اما در زمان خود بسیار بسیار قدرتمند بوده است. این نسل از سرورهای اچ پی از هاردها با پروتکل SAS, SATA و SSD همانند نسل دهم پشتیبانی میکنند. طراحی این سرور HP یک طراحی تمام عیار، منعطف، آسان و بسیار خوشایند می باشد و درصد بالایی از مشتریان این سرورها رضایت کامل را از این برند مشهور دارند.
مقایسه نسل دهم و نهم سرورهای اچ پی
- سرور های نسل دهم از نظر امنیتی بسیار امن تر از نسل نهم هستند.
- سرورهای G10 از پردازنده های نسل ۵ اینتل سری Scalable پشتیبانی می کنند که تا ۲۸ هسته فیزیکی در هر سوکت سی پی یو را پشتیبانی می کنند. اما سرور های G9 از پردازنده های سری ۲۶XX پشتیبانی می کنند که حداکثر ۲۲ هسته فیزیکی در هر سوکت را پشتیبانی می کنند.
- سرورهای نسل دهم HP حافظه های تصادفی (رم) با سرعت انتقال داده ۲۶۶۶MT/s و ۲۹۳۳MT/s را ساپورت میکنند اما سرور نسل نهم این سرعت را تا ۲۴۰۰MT/s پاسخ میدهد. هر DIMM از سرور در هر دو نسل تا حداکثر ۱۲۸ گیگابایت رم را پشیبانی میکند.
-
تفاوت منبغ تغذیه نسل دهم و نهم سرور های اچ پی
- این دو نسل در پاور یا منبع تغذیه بازده پلاتینیوم دارند اما در سرور های نسل دهم هالوژن پایین اما در سرور های نسل نهم به صورت استاندارد هستند.
- ذخیره سازی در این دو نسل بسته به نوع و مدل سرور متفاوت است: مثلاً در سرور DL380 G9 تا ۲۶ هارد SFF میتوان روی سرور نصب کرد در حالی که در نسل دهم تا ۳۰ عدد قابل ارتقاست. یا مثلاً در سرور DL580 G9 فقط ۱۰ هارد SFF قابل نصب می باشد در حالی که در نسل دهم این سرور تا ۴۸ هارد میتوان روی این سرور اچ پی قرار داد. تعداد و مدل هاردهایی که این سرور ها ساپورت میکنند همگی در نرم افزار HPE bulletin قابل مشاهده می باشد.
-
مقایسه استوریج های نسل ۹ و ۱۰ سرور های اچ پی
- استوریج کنترلرهای این دو نسل با هم متفاوت هستند؛ در سرور های نسل نهم Raid Controller که به صورت Basic روی آنها قرار میگرد HPE B140 SATA می باشد اما در سرور نسل دهم S100 SATA و E208 است. دیگر Storage Controller هایی که روی سرورهای G9 میتوان بسته به نوع و مدل سرور HPE P44x و P84x با کش های ۲ گیگ و ۴ گیگ می باشند و در سرورهای نسل دهم HPE P408 و HPE 816 با کش های ۲ و ۴ گیگ بسته به مدل سرور میتوان قرار داد.
- کارت شبکه در سرور های نسل دهم تا ۲۵ Gbe قابل ارتقاست در حالی که در نسل نهم تا ۱۰ Gbe قابل ارتقا هستند.
- کارت های Fiber Channel یا HBA (Host Bus Adaptor) در سرورهای نسل دهم تا ۳۲GB اما در سرورهای نسل نهم تا ۱۶GB قابل ارتقا هستند.
- یکی دیگر از تفاوت های سرور اچ پی G10 با G9 مدیریت از راه دور یا به اصطلاح iLO می باشد که نسل دهم از iLO 5 استفاده می کند که به مراتب قوی تر از iLO 4 در نسل نهم است و Feature های بیشتری را در اختیار کاربران خود قرار میدهد.
بدون دیدگاه