vCenter چیست و نحوه نصب آن چگونه است + آموزش تصویری
هر سرور ESXI توانایی مدیریت و ساخت ماشین های مجازی بر روی خود سرور را دارد.
حال یک فضای مجازی سازی بزرگ، با تعداد زیاد سرور را در نظر بگیرید ، قطعا مدیریت ESXI در هر سرور کاری زمان بر و سخت خواهد بود.
مثال و راه حل :
فرض کنید ۱۰۰ هاست در یک شرکت داریم و هر ۱۰۰ هاست یک ESXi و همچنین هر ESXi دارای ۵۰ ماشین مجازی است ، پس مدیریت یکپارچه در اینجا بی معنی است.
راه حل این کار ابزاری به نام VCenter است که توانایی مدیریت چندین ESXI سرور (ESXI Host) را دارد. در این محیط نرم افزاری، با اتصال به شبکه، در یک کنسول مدیریتی واحد، چندین هاست پشتیبانی می شوند.
ضمن اینکه این کنسول بسیار امکانات فوق العاده ای از جمله DRS, High Avalibilty (HA), Vsan, EVC و بسیاری امکانات دیگری در اختیار ادمین های شبکه قرار خواهد داد که در مقاله های دیگر به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.
به زبان دیگر VCenter سرویسی است که به عنوان مدیر مرکزی برای Hosts ESXi متصل به شبکه عمل می کند.
قبل از شروع نصب اطمینان حاصل کنید که یک Sever DNS فعال دارید، چراکه زیرساخت Vsphere به DNS متکی است.
پیاده سازی VCENTER SERVER 6.7 APPLIANCE(VCSA)
۱- تنظیم DNS:
ابتدا به ویندوز حاوی اکتیو دایرکتوری (DC) خود ریموت بزنید؛ وارد DNS MANAGER می شوید سپس در بخش FORWARD LOOKUP ZONES، بر روی دامنه مد نظر خود کلیک راست کرده و گزینه New Host(A or AAAA)…را برگزینید. توجه داشته باشید که تیک PTR نیز در آنجا خرده باشد.
سپس نام VCSA و آدرس آی پی که در نظر دارید را وارد کنید و Done را بزنید.
مطالعه بیشتر : دستگاه HPE NS204i-p راهکاری برای نصب سیستم عامل روی سرور
۲- ایجاد یک نمونه vCenter Datastore
ما به یک پایگاه داده در ESXi Host نیاز خواهیم داشت تا نمونه vCenter در آن ذخیره شود. منظور همان Datastore است که قرار است Vcenter در آن ریخته شود.
یک دیتا استور جدید از نوع داده های DataStore VMFS را انتخاب می کنیم.
برای datastore یک نام انتخاب کنید و درایوی که میخواهید Vcenter روی آن ریخته شود را انتخاب کنید.
قالب پارتیشن بندی را برای پایگاه داده انتخاب کنید.
تنظیمات را تأیید کرده و Finish را بزنید.
موافقت با پاک کردن داده ها و ایجاد پایگاه داده.
مطمئن شوید که پایگاه داده ایجاد شده، در لیست پایگاه داده ها موجود باشد. تا اینجا کاری انجام نداده ایم و فقط یک دیتا استور برای نصب Vcenter ایجاد کرده ایم.
vCenter Server را برروی ESXi host نصب کنید.
قبل از نصب vCenter باید فایل vCenter ISO را از سایت VMware دانلود کنید و پس از دانلود، روی آن کلیک کنید. توجه داشته باشید نسخه ای که میریزید باید با VMware ESXi شما Compatible باشد. برای این کار می توانید با کارشناسان آرسس ارتباط بگیرید و یا از سایت VMware استفاده کنید.
به پوشه vcsa-ui-installer بروید.
اگر از سیستم عامل ویندوز جهت نصب vCenter استفاده می کنید پوشه win32 را انتخاب کنید.
سپس بر روی گزینه ی Installer کلیک کنید.
گزینه “Install” را در پنجره بعدی انتخاب کنید. البته اگر میخواهید نسخه قدیمی vCenter را ارتقا دهید، گزینه “Upgrade” را انتخاب کنید اما ما چون در اینجا می خواهیم vCenter را نصب کنیم همان گزینه Install را می زنیم.
توجه داشته باشید نصب vCenter در دو Step انجام می گیرد.
فعلا Step 1 را انجام می دهیم. پس در اینجا گزینه “Next” را انتخاب کنید.
قوانین مربوط به شرکت VMware را تأیید کنید پس تیک گزینه “I accept the terms of the license agreement”را زده و برای ادامه، گزینه “Next”را بزنید.
اگر در حال حاضر vCenter ندارید و تازه می خواهید نصب کنید IP سیستم عامل ESXi به علاوه Username و Password کنسول ESXi خود را وارد کنید.
اگر از گواهینامه های SSL استفاده می کنید ، هشدار گواهی را بپذیرید.
به vCenter Instance خود نام اختصاص بدهید و رمز عبور را تنظیم کنید و گزینه “Next”را بزنید. این همان نامی است که در Inventory کنسول ESXi شما نمایش داده می شود. همچنین Username و Password جهت ارتباط SSH را وارد کنید.
با توجه به وسعت کسب و کارتان گزینه مورد نیاز خود را انتخاب کنید. اگر زیر ۱۰۰ عدد ماشین مجازی دارید گزینه Tiny و اگر بین ۱۰۰ و ۱۰۰۰ ماشین مجازی در شرکت خود دارید گزینه Small و به همین ترتیب با توجه به وسعت شرکت خود انتخاب کنید.
datastore را که قبلا ایجاد کردید انتخاب کنید. در واقع کنسول vCenter شما (همان فایل vmdk) در این Datastore ذخیره خواهد شد.
شبکه را انتخاب کنید ، آدرس IP ، gateway و سرورهای DNS را برای کنسول vCenter خود تنظیم کنید.
FQDN ارائه شده باید همانطور که در سرور DNS تنظیم شده است باشد و باید با آدرس IP که در سرور DNS پیکربندی شده مطابقت داشته باشد که در ابتدای مقاله توضیح داده شد.
بعد از اتمام روی Next کلیک کنید و اجازه دهید تا Step 1 به طور کامل انجام شود؛ ممکن است ۵ تا ۱۰ دقیقه طول بکشد.
قبل از رفتن به مرحله بعدی ، از دریافت پیام نصب موفقیت آمیز برای مرحله ۱ اطمینان حاصل کنی و برای رفتن به مرحله بعد، گزینه “CONTINUE” را انتخاب کنید.
در اینجا Step 2 راه اندازی سرور vCenter را شروع کنید.
در این قسمت تنظیمات را تأیید کرده و اگر نیازی به اصلاح دارد اصلاح کنید و سپس “Next” را کلیک کنید
یک دامنه SSO جدید ایجاد کنید یا اگر سرور vCenter ازقبل داشته اید به دامنه موجود بپیوندید. دقت کنید با دامنه ای که ایجاد می کنید می توانید به کنسول vCenter متصل شوید یعنی مطابق شکل زیر یوزرنیم شما می شود Administrator@vsphere.local و پسورد هم که باید در این مرحله تعریف کنید.
تیک گزینه”Join the VMwares Customer Experience Improvement Program(CEIP)” را زده و “Next” را بزنید. اینجا در واقع VMware به شما می گوید که با بررسی شبکه شما می خواهد باگ های سیستم عامل خود را برطرف کند.
پیکربندی مرحله دوم در حال انجام شدن است. این مرحله نیز ممکن است ۱۰ دقیقه زمان ببرد.
منتظر بمانید پیکربندی مرحله دوم به پایان برسد و آدرس URL مدیریت سرور vCenter را یادداشت کنید.
پس از اتمام این مرحله تمامی خدمات به طور خودکارشروع می شوند، شما باید به vCenter Server Appliance Consol وارد شوید و وضعیت خدمات را که روی پورت۵۴۸۰ است را بررسی کنید.
در واقع با این آدرس شما به سیستم عامل لینوکسی vCenter دسترسی دارید نه کنسول آن. در این قسمت می توانید یک سری تنظیمات کلی را انجام دهید که باید در مقاله ای دیگر به آن بپردازیم.
کنسول vCenter برای مدیریت vSphere در پورت https 443 است. می توانید با IP که برای Vcenter تعریف کرده اید وارد آن شوید یا با استفاده از Name مانند تصویر زیر.
با نام کاربری و گذرواژه SSO که در تنظیمات مرحله ۲ تنظیم کرده اید، وارد کنسول vCenter خود شوید.
نصب vCenter با موفقیت انجام شد و محیط زیر در اختیار شما قرار می گیرد.
بدون دیدگاه